Ціна на рис у світі може злетіти вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на рис у світі може злетіти вдвічі

Аграрний ринок
819
Ціни на рис у Таїланді, одному з найбільших постачальників рису на світовий ринок, можуть піднятися в ціні на 56% до кінця цього року.
Про заходи з підтримки тайських фермерів повідомив сьогодні Bloomberg. Агентство зазначає, що після перемоги на виборах першої жінки-прем'єра Таїланду Йінглак Чинават, ціни на тайський рис сорту B на біржі виросли на 7,3% з 519 доларів за тонну (дані на 29 червня).
За прогнозом віце-президента Thai Rice Mills Association Вічай Срінавакула, ціна на рис збільшиться до 830 доларів за тонну до кінця цього року. За оцінкою опитаних Bloomberg виробників і експортерів, до кінця року тонна може подорожчати до 810 доларів.
Крім того, ряд учасників ринку вважає, що зараз експортери рису тимчасово призупинять укладання контрактів на постачання в очікуванні на заходи з підтримки виробників рису, озвучених раніше.
На рис з Таїланду припадає до 30% світового експорту. При цьому основний конкурент тайського рису - рис з В'єтнаму - теоретично може стати дешевшим. Однак експерти стверджують, що інші виробники в разі зростання цін на тайський рис також піднімуть свої ціни.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас