ВР схвалила за основу законопроект про держнагляд за підприємцями-спрощенцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР схвалила за основу законопроект про держнагляд за підприємцями-спрощенцями

Казна та Політика
2404
Верховна Рада України (ВР) сьогодні, 5 липня, схвалила за основу проект закону про особливості здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності щодо фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності. Відповідний документ № 8610 від 02.06.2011 р., ініційований фракцією ПР, підтримали 259 народних депутатів.
Законопроектом пропонується встановити особливості здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності щодо фізичних осіб - підприємців, не зареєстрованих платниками ПДВ, діяльність яких не належить до високого ступеня ризику відповідно до закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності", та юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, яка передбачає включення ПДВ до складу єдиного податку, діяльність яких не віднесена до високого ступеня ризику відповідно до закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".
Зокрема, законопроектом визначається, що відносно вищевказаних фізичних осіб - підприємців та юридичних осіб органи державного нагляду (контролю), їх посадові особи проводять лише позапланові заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням санітарного законодавства, а органи захисту прав споживачів проводять лише позапланові перевірки за скаргами споживачів.
Також законопроектом визначається, що органи Пенсійного фонду України проводять планові та позапланові перевірки щодо фізичних осіб - підприємців та юридичних осіб, діяльність яких належить до середнього ступеня ризику. Крім того, органам державного нагляду (контролю), їх посадовим особам забороняється здійснювати стосовно фізичних осіб - підприємців та юридичних осіб заходи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, не передбачені цим законопроектом.
Також законопроектом визначається, що відносно фізичних осіб - підприємців та юридичних осіб, на яких не поширюється його дія органи державного нагляду (контролю), їх посадові особи будуть здійснювати всі планові та позапланові заходи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності , які визначені Законом України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас