Прокуратура Нью-Йорка готова зняти звинувачення зі Стросс-Кана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура Нью-Йорка готова зняти звинувачення зі Стросс-Кана

Кримінал
521
Прокурор Нью-Йорка Сайрус Венс готовий найближчим часом оголосити про зняття з колишнього глави МВФ Домініка Стросс-Кана звинувачень в сексуальному насильстві, повідомляє газета "Нью-Йорк пост" з посиланням на джерело, що бере участь у розслідуванні.
"Ми всі знаємо, що цю справу неможливо довести до кінця", - заявило джерело на умовах анонімності.
За словами співрозмовника газети, про те, що з Стросс-Кана знімають усі звинувачення, може бути оголошено на наступних слуханнях у суді, запланованих на 18 липня. У той же час не виключено, що це буде зроблено навіть ще раніше.
Джерело пояснило, що довести провину Стросс-Кана практично неможливо, бо у слідчих є всі підстави сумніватися в правдивості показань покоївки нью-йоркського готелю Нафіссату Діалло. "Довіри її словам настільки мало, що ми не зможемо добитися з нею успіху в суді", - сказав він.
На думку цього слідчого, "всьому, що вона говорить, не можна вірити". "Дуже шкода, оскільки тепер ми, можливо, ніколи не дізнаємося, що ж відбулося насправді", - сказав він.
"Чи застосував Стросс-Кан силу? Чи було скоєно злочин? Я не думаю, що ми коли-небудь зможемо відповісти на ці питання", - підсумував співрозмовник "Нью-Йорк пост".
Адвокат Стросс-Кана Бенджамін Брафман відмовився обговорювати дані висловлювання. Він не став коментувати й повідомлення про призначену на середу зустріч захисту колишнього глави МВФ зі співробітниками прокуратури.
Як повідомлялося, Стросс-Кан був заарештований 14 травня 2011 року в нью-йоркському аеропорту за звинуваченням покоївки готелю Sofitel в сексуальних діях насильницького характеру. Директора-розпорядника МВФ в останній момент зняли з борту літака, який мав вилетіти на його батьківщину, у Францію. 19 травня Стросс-Кан заявив про добровільну відставку з поста директора-розпорядника МВФ. На перших же слуханнях у своїй справі він заявив, що не визнає себе винним.
Незадовго до слухань 1 липня в ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що у слідства з'явилися підстави сумніватися в правдивості показань покоївки, яка звинувачує 62-річного Стросс-Кана в сексуальному насильстві. Як вдалося з'ясувати слідству, жінка, яка поскаржилася на екс-главу фонду, протягом тривалого часу давала неправдиві свідчення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас