Кабмін перервав переговори з Vanco про укладення мирової угоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін перервав переговори з Vanco про укладення мирової угоди

Казна та Політика
588
Як повідомили в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України, переговори між компанією Vanco Prykerchenska з одного боку і Кабінетом міністрів Україні, Міністерством енергетики та вугільної промисловості України та Міністерством екології та природних ресурсів України з іншого припинені за обопільною згодою. Про це пише "Комерсант-Україна".
В Міністерстві не стали уточнювати причину. У той же час джерело, знайоме з перебігом переговорів, заявило, що сторони не змогли домовитися про юридичне закріплення довгострокових гарантій захисту інвестицій Vanco в розмірі 20 млрд дол. Після чого було прийнято рішення продовжити розгляд між сторонами в суді.
Нагадаємо, в квітні міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що уряд затвердив мирову угоду з Vanco. Тоді він запевняв, що угода буде підписана в квітні. Як повідомлялося, в 2006 році Vanco International виграла конкурс на розробку ділянки Чорного моря. У 2007 році Мінприроди позбавило компанію ліцензії на розробку шельфу. У відповідь "дочка" Vanco звернулася до Стокгольмського арбітражного суду
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас