Кожен десятий страховик Європи провалив стрес-тест — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен десятий страховик Європи провалив стрес-тест

Казна та Політика
356
Приблизно 10 відсотків європейських страхових компаній, підданих так званим стрес-тестам, не мають у своєму розпорядженні достатній капітал, щоб подолати можливу важку економічну ситуацію.
Про це йдеться в результатах дослідження, проведеного Європейською організацією страхування та пенсійного забезпечення (European Insurance and Occupational Pensions Authority, EIOPA).
Ще вісім відсотків з страховиків, які проходили тести, виявилися нездатні впоратися з можливими інфляційними ризиками. Результати тестів показали, що через недостатність капіталу страховим компаніям у випадку економічних труднощів може не вистачити 4,4 мільярда євро, а через інфляційні ризики (якщо зростання цін змусить центробанки підвищити базові ставки) - 2,5 мільярда євро.
У той же час, як відзначають в EIOPA, страхова галузь країн Європи "в цілому здатна протистояти економічним потрясінням".
Загалом тести пройшли 221 страхова компанія. На частку зазначених фірм припадає близько 60 відсотків всього страхового ринку 27 країн ЄС, а також Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії, вказує AFP.
У ЄС не перший рік також проводять стрес-тести банківських організацій, з'ясовуючи, наскільки вони можуть протистояти можливій кризі. За підсумками тестів 2010 року більшість банків були визнані стійкими до погіршення економічної ситуації, проте пізніше експерти визнали умови тестів дуже м'якими. У поточному році умови стрес-тестів були посилені.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас