Дощі в Україні не загрожують урожаю цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дощі в Україні не загрожують урожаю цього року

Аграрний ринок
362
Дощі, що тривають в Україні, не є серйозною загрозою для врожаю цього року, хоча і позначаться на дозріванні та збиранні деяких культур. Про це повідомив начальник Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда на прес-конференції в Києві, повідомляє радіо "Свобода".
"Такі погодні умови суттєво позначилися на умовах зростання і формування врожайності багатьох сільськогосподарських структур. З одного боку, вони погіршили умови для дозрівання та збору врожаю, а з іншого - для пізніх культур після досить серйозної посухи відбулося суттєве поповнення запасів вологи в ґрунті, і це добре для пізніх і технічних культур. Гірше це вплинуло на формування урожаю плодових, томатів, оскільки в цей період спостерігався знижений температурний режим", - сказав він.
Микола Кульбіда також зазначив, що за останні десять днів сума опадів у більшості регіонів України досягла і перевищила місячну норму, а в таких областях, як Одеська, Миколаївська, Кіровоградська, Черкаська, Київська, частково Полтавська, Сумська та Луганська кількість опадів за цей період перевищила місячну норму втричі.
За його словами, серпень почнеться з підвищення температури, а кількість опадів у цьому місяці буде меншою, ніж у липні.
Нагадаємо, раніше керівник сільськогосподарського відділу Гідрометцентру Тетяна Адаменко заявляла про прогноз погіршення урожаю пшениці в деяких областях на 10-20%.
"У зв'язку з погодними умовами на сьогоднішній день експерти прогнозують зниження врожайності ранніх хлібів - це озима та яра пшениця на 10-20% у Кіровоградській, Одеській, Черкаській, Вінницькій, Київській, Миколаївській областях і в деяких частинах Дніпропетровської", - повідомила Адаменко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас