Влада Британії має намір перевірити витрати королеви — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Британії має намір перевірити витрати королеви

Казна та Політика
349
Влада Британії оприлюднила нові правила фінансування британської монархії - тепер фінанси королеви будуть ретельно перевірятися, щоб переконатися, що "гроші витрачаються з розумом". Уряд також заявив, що нова система фінансування королівського дому буде включати бюджет, урізаний майже на 10%. Такий захід протримається наступні чотири роки.
Як повідомляє The Daily Telegraph, до закону також були внесені зміни про те, що якщо у герцога Кембриджського Вільяма народиться дівчинка, то вона буде отримувати фінансування від герцогства Корнуолського, яке належало принцу Уельському і раніше трималося для спадкоємців виключно чоловічої статі.
"Величина бюджету королівської сім'ї буде коливатися в залежності від стану економіки в цілому", - заявив канцлер уряду (міністр фінансів) Джордж Осборн. За його словами, міністерством будуть блокуватися будь-які надлишки у надходженнях на адресу королеви. Вони будуть переводитися в спеціальні резервні фонди, які вбережуть членів монаршої родини від можливого скорочення бюджету.
Досі лише окремі статті королівських фінансів були відкриті для аудиту. У результаті не виключено, що королівські витрати на подорожі, будинки, розваги і речі можуть бути серйозно обмежені. Казначейство відзначило, що новий закон зараховує королівське господарство "до тієї ж самої аудиторської перевірки, яку проходить будь-який державний підрозділ".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас