АМКУ рекомендував забезпечити прозорі та обґрунтовані тарифи на комунальні послуги в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ рекомендував забезпечити прозорі та обґрунтовані тарифи на комунальні послуги в Києві

Казна та Політика
230
Антимонопольний комітет України (АМКУ) офіційно рекомендував Київській міській державній адміністрації (КМДА), Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Державної інспекції з контролю за цінами та Національної комісії регулювання електроенергетики України вжити вичерпних заходів щодо забезпечення прозорих і обґрунтованих тарифів на комунальні послуги в місті Києві. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.
Як йдеться у повідомленні прес-служби, Київська міськдержадміністрація не дотримувалася вимог нормативно-правових актів під час встановлення тарифів на послуги централізованого опалення та постачання гарячої води. Зокрема, в місті Києві не визначені ні виробники, ні виконавці послуг з централізованого опалення і постачання гарячої води.
Внаслідок цього житлово-експлуатаційні організації, які фактично надають послуги, але юридично не визначені їх виконавцями, неможливо притягнути до відповідальності за невиконання зобов'язань перед споживачами. Йдеться, зокрема, про здійснення перерахунку за ненадання або надання не в повному обсязі послуг, зниження їх якості. При цьому КМДА встановила тарифи на зазначені послуги без належних висновків Державної інспекції з контролю за цінами в Києві, за відсутності даних щодо опалювальної площі житлового фонду столиці, без урахування фактичного розподілу виробленої теплоенергії та за умов завищення норм споживання послуг з гарячого водопостачання.
У зв'язку з цим АМКУ зобов'язав Київську міськдержадміністрацію забезпечити встановлення тарифів на послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води в місті Києві у порядку, передбаченому чинними нормативними актами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас