Справа проти Стросс-Кана могла бути сфабрикована — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справа проти Стросс-Кана могла бути сфабрикована

Кримінал
491
У справі екс-глави Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Стросс-Кана, якого звинувачують у спробі зґвалтування покоївки нью-йоркського готелю Sofitel, спливають нові подробиці, які вказують на те, що свідчення покоївки Наффісату Діалло могли бути сфабриковані.
Сумніви в їх достовірності виникли у прокуратури Манхеттена після вивчення дзвінка, зробленого "потерпілою" через добу після нібито вчиненого на неї нападу. За даними місцевих ЗМІ, покоївка дзвонила в імміграційну в'язницю в штаті Арізона, де відбуває термін її молодий чоловік. Слідчі прокуратури змогли записати розмову на плівку і лише в середу отримали її переклад. За словами експертів, бесіда йшла на "рідкісному діалекті фулані" - рідною мовою покоївки, яка родом з Гвінеї.
За даними звинувачення, стенограма розмови викликала занепокоєння слідчих. "Звертаючись до свого співрозмовника, вона сказала: "Не турбуйся, у цього хлопця купа грошей. Я знаю, що роблю", - наводить слова представника прокуратури The New-York Times.
Цей факт дозволив прокуратурі зробити висновок про те, що позивачка намагається збагатитися за рахунок колишнього директора-розпорядника МВФ, який сумно відомий своєю нестримною тягою до прекрасної статі. Показання Діалло посипалися як картковий будиночок: копнувши глибше, слідчі прокуратури з'ясували, що покоївка брехала при подачі заяви на отримання в США політичного притулку в 2004 році. В ході розглядів виявилася, що жодного зґвалтування, якого вона зазнала на батьківщині, не було. Крім того, вона протягом двох років приховувала від податкової служби США свої фактичні доходи. Від прокурорів жінка приховала той факт, що у неї насправді дві дитини, а не одна. При цьому виявилося, що вона пов'язана зі злочинним світом.
В ході розмов з прокурорами покоївка плуталася у свідченнях, коли вони намагалися витягнути з неї якісь деталі, вона кричала на них, а одного разу впала на підлогу в істериці.
Після контактів з адвокатами Домініка Стросс-Кана в прокуратурі Манхеттена було ухвалене рішення послабити умови утримання екс-глави МВФ на час розгляду. Він був звільнений з-під варти, однак знімати з нього свідчення обвинувачі не поспішають, посилаючись на бажання "отримати повну чіткість того, що сталося" 14 червня поточного року в номері 2806 готелю Sofitel. Тим не менш, місцеві судові експерти в один голос висловлюють думку, що справа Домініка Стросс-Кана може не дійти до суду, а можливо, навіть до наступних слухань, запланованих на 18 липня.
До свого арешту Домінік Стросс-Кан вважався одним з основних кандидатів на вищий державний пост Франції на виборах майбутнього року. І тепер вся Франція обговорює, чи зможе Стросс-Кан повернутися в політику і поборотися з Ніколя Саркозі на майбутніх виборах? Адже навіть якщо суд його виправдає, такий скандал навряд чи може пройти непоміченим для будь-якого претендента на пост глави держави, нагадує ІТАР-ТАСС.
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас