ЗМІ: Німецька армія - найдорожча армія в НАТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Німецька армія - найдорожча армія в НАТО

Казна та Політика
299
Участь одного військовослужбовця у військовій операції обходиться бундесверу в 5,16 мільйона євро. Це приблизно втричі більше, ніж середній показник по Євросоюзу.
Збройні сили Німеччини - бундесвер - найбільш неефективна армія в НАТО. Про це повідомив у суботу, 2 липня, німецький тижневик Wirtschaftswoche з посиланням на дані Європейського оборонного агентства (EDA). За відомостями EDA, наразі кількість німецьких військовослужбовців, готових до участі у військових операціях, становить 7000 чоловік, тоді коли у Великобританії - 22 тисячі, а у Франції - 30 тисяч чоловік.
Згідно з цим джерела, дії кожного німецького солдата, який бере участь у військових операціях за кордоном, забезпечують у Німеччині 35 інших військовослужбовців, а також 15 цивільних службовців бундесверу. У британців ці показники становлять 16 військовослужбовців і чотири цивільних, у французів - вісім військовослужбовців і два цивільних.
Участь одного військовослужбовця у військовій операції обходиться бундесверу в 5,16 мільйона євро. Це приблизно втричі більше, ніж середній показник по Євросоюзу. Експерт Вільної демократичної партії Німеччини (ВДП) з питань оборонної політики Крістоф Шнурре (Christoph Schnurr) вважає таке співвідношення витрат і результатів "жахливою диспропорцією". "Бундесвер досі не реалізував концепцію свого перетворення із застиглої танкової армії на високомобільні збройні сили", - цитує слова Шнурре агентство DAPD.
Але, навіть якщо реформа бундесверу пройде успішно, питання про те, чи будуть озброєні сили ФРН обходитися державі дешевше, залишиться відкритим. Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле (Wolfgang Schäuble) має намір до 2014 року скоротити оборонні витрати до 24 мільярдів євро на рік, хоча вже сьогодні показник - 31 мільярд євро, або 1,3 відсотка ВВП - є одним з найгірших серед країн-учасниць Північноатлантичного альянсу. У Франції, наприклад, він становить 2 відсотки ВВП, у Великобританії - 2,5 відсотка. Тим часом у штаб-квартирі НАТО вважають, що для підтримки обороноздатності державам слід витрачати 2 відсотки свого ВВП. Для Німеччини це означало б витрати в 50 мільярдів євро.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас