Ситуація в Греції стане уроком для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ситуація в Греції стане уроком для України

Казна та Політика
802
Економічні передумови, які призвели до високої ймовірності дефолту в Греції, певною мірою присутні і в Україні. Про це заявила заступник голови партії "Сильна Україна" Олександра Кужель.
Серед таких передумов політик назвала найвищий рівень корупції, низьку ефективність управлінського апарату, повну відсутність економічного прогнозування, непомірно роздуті бюджетні витрати і нестримний популізм політиків.
"Ми далекі зараз від фінансової ситуації Греції, але не настільки, щоб не звертати на це уваги", - зазначає Олександра Кужель.
За її словами, найголовніша загроза для економіки будь-якої країни закладена у відсутності політичної відповідальності, яка супроводжує популістські кроки.
"Ось так у нас свого часу пообіцяли виплати дітям війни, чорнобильцям, наобіцяли такий пакет соціальних виплат, які бюджет потягнути не зможе. Будь-який економіст розуміє, що наслідки будуть катастрофічними", - заявила політик.
Вона вважає, що основні зусилля влади зараз повинні бути спрямовані на скорочення невиправданих витрат.
"На прикладі Греції ми бачимо, що найбільш непопулярні кроки ніхто не хоче робити. А їх треба робити, якщо стоїть питання порятунку економіки", - підкреслила Олександра Кужель.
Раніше віце-прем'єр Сергій Тігіпко, коментуючи масові заворушення в Греції, пов'язані зі скороченням державних витрат, заявив, що незабезпечені бюджетні витрати і популізм є двома головними факторами економічної катастрофи для будь-якої країни.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас