Обсяг IPO китайських компаній в I півріччі 2011 р. знизився на 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг IPO китайських компаній в I півріччі 2011 р. знизився на 20%

Фондовий ринок
146
мКитайські компанії в січні-червні ц.р. змогли залучити в ході первинного розміщення акцій 24 млрд дол, що на 20% менше за показник річної давності. Такі цифри наводять у своєму огляді аналітики Thomson Reuters, повідомляє РБК.
За їхніми даними, основний обсяг залучених за допомогою IPO коштів припав на підприємства малого бізнесу. Дана тенденція збережеться в найближчі кілька місяців напередодні запуску в Піднебесній міжнародного майданчика, на якому зможуть бути представлені папери найбільших корпорацій, таких як американська Coca Cola і британський HSBC.
При цьому лише кожна десята компанія схвалила рішення про лістинг за минулі шість місяців, провела розміщення на Шанхайській фондовій біржі, решта прийшли на Шеньчженську. 136 компаній, які розмістилися на останній, залучили на майданчиках ChiNext і SME за вказаний час 16,6 млрд дол, що перевищує дві третини всіх залучених таким чином коштів на території континентального Китаю.
Нагадаємо, за підсумками 2010 р. Китай став рекордсменом за обсягом залучених в рамках IPO коштів. Усього первинне розміщення акцій принесло 347 компаніями республіки близько 490 млрд юанів (75,78 млрд дол). Найбільший IPO у світовій історії став минулий в серпні 2010 р. шанхайський лістинг Agricultural Bank of China (AgBank), в результаті якого фінансовий інститут залучив 22,1 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас