Індекс споживчої довіри в США знову знизився — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс споживчої довіри в США знову знизився

Казна та Політика
168
Споживачі в США втрачають віру в економіку країни, повідомляє Bloomberg. Індекс споживчої довіри, що розраховується фахівцями Мічиганського університету впав в червні на 2,8 пункту до позначки в 71,5 пункту.
Опитані Bloomberg аналітики передбачали, що індекс впаде до позначки в 72 пунктів, тоді коли на попередньому етапі дослідження самі статистики говорили про те, що показник замре на позначці в 71,8 пункту.
Індекс Мічиганського університету - не єдиний індекс, який демонструє спад довіри споживачів до економіки США. За даними авторитетної приватної дослідницької компанії The Conference Board, індекс довіри споживачів (розраховується за дещо іншими параметрами, ніж індекс Мічиганського університету) знизився на 3,2 пункту до позначки в 58,5 пункту.
Експерти пов'язують падіння індексів з атмосферою загальної нестабільності в економіці США. "Сувора обстановка боляче ранить довіру споживачів, хоча в принципі економіка і не летить вниз зі скелі", - коментує ситуацію аналітик компанії BMO Capital Markets у Торонто Дженніфер Лі.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас