Податок на приватні літаки не дозволить скоротити дефіцит США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податок на приватні літаки не дозволить скоротити дефіцит США

Казна та Політика
234
Пропонований Обамою податок дасть всього $3 млрд, вважають експерти
Експерти конгресу США оцінили можливе скорочення дефіциту бюджету США в результаті запропонованого президентом введення податків на приватні літаки, повідомляє Bloomberg. На думку двох джерел, знайомих з розрахунками, економія складе не більше 0,075% від загального обсягу бюджетного дефіциту країни.
Податок на приватні літаки став предметом тривалих дебатів і консультацій між Обамою і його опонентами. Останнім часом президент США приділяє цьому податку (який входить до групи податків на розкіш) велику увагу. Експерти Bloomberg вважають, що під час останньої прес-конференції Обама згадав про введення податку на літаки три рази.
Вартість питання непропорційна до значень, яке йому приділяє президент, вважають джерела агентства в конгресі США. Введення податків на приватні лайнери дозволить бюджету одержати додатково 3 млрд доларів.
Суперечка про податок на приватні літаки розгортається на тлі запеклих дискусій про підняття "боргового стелі". Республіканці вимагають від Обами скорочення соціальних витрат. Президент США не погоджується і пропонує скоротити дефіцит бюджету за рахунок збільшення податків на розкіш і скорочення витрат на оборону.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас