Опитування: Селяни все менше тримаються за землю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Селяни все менше тримаються за землю

Аграрний ринок
577
Земля перестала бути для селян основною платформою, за яку вони завжди трималися. Це констатувала експерт Інституту Горшеніна Марина Ткаченко, аналізуючи останнє дослідження "Соціально-економічне становище сучасного українського села"
"Селяни перестали триматися за землю так, як це було ще 10 років тому. 66,2% опитаних сільських жителів не хочуть працювати на землі. 45,2% не отримують від неї доходу. Тобто, живуть у селі, але працюють не в сільському господарстві. Тільки 18,7% селян вирощують продукцію на продаж, тоді коли 71,4% - ні ", - зазначає Ткаченко.
Як повідомляє прес-служба Інституту Горшеніна, проблема продажу землі селян хвилює мало.
"Серед проблем, які хвилюють українське село, в перших рядах - безробіття, погана якість доріг, медичних послуг, пияцтво і наркоманія, тоді коли питання розпаювання і приватизації землі на передостанньому місці. Тобто, можна зробити висновок, що в останнє десятиліття в ментальності українських селян відбулися структурні зміни, які змінили їх ставлення до землі... Селяни хочуть працювати, але не на землі", - додала Ткаченко.
Дослідження проводилося з 28 березня по 15 квітня. Всього, згідно з вибіркою, з урахуванням основних соціально-демографічних характеристик населення України було опитано 2000 респондентів в 123 селах, розташованих у 24 областях та АР Крим. Опитані представляють доросле населення України старше 18 років. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/-2,2%.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас