Тігіпко: Україні вкрай необхідне схвалення нового Трудового кодексу та пакета законів про детінізацію доходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Україні вкрай необхідне схвалення нового Трудового кодексу та пакета законів про детінізацію доходів

Казна та Політика
451
Україні вкрай необхідне схвалення нового Трудового кодексу та пакета законів про детінізацію доходів. Так віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко прокоментував результати дослідження Всесвітнього банку про тіньову зайнятість, повідомляє прес-служба партії "Сильна Україна".
За даними СБ, майже 5 млн працездатних українців працюють без офіційного оформлення трудових відносин, що ставить Україну на одне з перших місць в світі за розмірами тіньової економіки.
На думку Тігіпка, "боротьба з нелегальною зайнятістю і зарплатами в конвертах за допомогою одних тільки адміністративних заходів неефективна". Політик зазначив, що для підвищення рівня легальної зайнятості потрібно застосовувати економічні стимули і вдосконалювати законодавство.
"Більшість порушень у сфері трудових відносин пояснюються надмірно складними процедурами найму та звільнення, передбаченими чинним Кодексом законів про працю, який був схвалений ще в радянські часи і сьогодні застарів. Від цього страждають і працівники, які залишаються без майбутньої пенсії, без лікарняних і відпускних, і держава, яка недоотримує значні надходження", - заявив Тігіпко.
Він вважає, що влада повинна узаконити тимчасову зайнятість у сільському господарстві і будівництві та лібералізувати ринок праці.
"Тільки так ми зможемо захистити працівників і підвищити відповідальність роботодавців", - зазначив Тігіпко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас