Експерт: Рейтинги партії влади залежать від ефективності в боротьбі з корупцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Рейтинги партії влади залежать від ефективності в боротьбі з корупцією

Казна та Політика
269
Якщо чинна влада продемонструє рішучість і ефективність у боротьбі з корупцією, громадська думка щодо команди Президента Віктора Януковича може змінитися. Про це заявив заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький, коментуючи набуття чинності антикорупційного закону.
"Боротьба з корупцією є одним з найболючіших питань для українського суспільства, що об'єднує виборців різної ідеологічної орієнтації. У випадку, якщо ця влада продемонструє рішучість і ефективність в цьому питанні, можна буде говорити про вирівнювання негативної для партії влади динаміки громадської думки", - зазначив експерт.
На його думку, сьогодні є всі передумови прогнозувати подібний сценарій розвитку ситуації. "Судячи з того, як змінилася тональність суспільної комунікації і хто намагається вести цю дискусію, уряд готовий найближчим часом продемонструвати перші результати своєї роботи. У зв'язку з цим вкрай показова публічна активність першого віце-прем'єра Клюєва, який активно включився в питання реформування ЖКГ, після звільнення Тихонова. Також саме він може координувати і питання боротьби з корупцією по всій вертикалі влади", - відзначив Голобуцький.
Нагадаємо, сьогодні набуває чинності закон "Про засади запобігання та протидії корупції в Україні". Водночас стаття 12 цього законопроекту, в якій йдеться про порядок оформлення декларацій про доходи та витрати, повинна набути чинності з 1 січня 2012 року.
Як повідомлялося, 7 квітня 2011 року Верховна Рада України схвалила антикорупційний законопроект. Його підтримали 250 народних депутатів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас