Латвія направить 300 млн євро з банківського стабфонду на покриття бюджетного дефіциту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Латвія направить 300 млн євро з банківського стабфонду на покриття бюджетного дефіциту

Казна та Політика
120
Єврокомісія дозволила Латвії використати 300 млн євро з коштів, призначених для підтримки банківського сектора. Кошти підуть на покриття дефіциту державного бюджету, повідомив у середу ІА REGNUM прес-секретар представництва ЄК в Латвії Яніс Крастіньш.
Мінфін Латвія 10 червня направив лист Єврокомісії і МВФ з проханням дозволити використання частини коштів зі стабфонду. На думку відомства, вивільнення 300 млн євро з резервів допустимо, оскільки поставлені перед країною умови були виконані: план реорганізації Latvijas Hipoteku un Zemes bankа (Іпотечного Банку) в квітні був представлений ЄК, тоді коли 17 травня уряд затвердив стратегію продажу банку Citadele ("Цитадель ) і вирішення проблем Parex Banka (Парекс Банку). Після оцінки виконання четвертого доповнення до меморандуму про взаєморозуміння Єврокомісія дала позитивну відповідь на запит Латвії.
Фонд стабілізації банківського сектора був створений відповідно до домовленості Латвії та пулу міжнародних кредиторів з коштів наданого ними позики. Досі в стабфонді були заморожені кошти розміром 1,2 млрд євро.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас