Табачник радить абітурієнтам не поспішати до приймальних комісій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачник радить абітурієнтам не поспішати до приймальних комісій

191
Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник прогнозує, що цього року не менше 50% випускників шкіл зможуть навчатися у вищих навчальних закладах за кошти державного бюджету.
Про це Табачник сказав під час он-лайн конференції, організованої виданням "Аргументи і факти в Україні" 25 червня.
Міністр зазначив, що минулого року в Україні було 338 тис. випускників 11-х класів, а цього року - 190 тис. чол. Зменшення кількості випускників обумовлене демографічною ситуацією в державі. Крім того, цього року випускалися ті діти, які 11 років тому отримали право йти в школу або в 6, або в 7 років.
"У зв'язку зі скороченням кількості випускників, буде і невелике, в межах 10-20%, скорочення бюджетного замовлення. Але у відсотках можливість вступити "на бюджет" цього року все одно буде вищою. Якщо торік такі місця охоплювали 40% випускників, то цього року буде більше 50% ", - сказав Табачник.
Він зазначив, що місця у вузах з природничих і технічних напрямків підготовки фахівців не скорочуються. "Поспішати ж і вистоювати довгі черги при подачі документів у вузи не варто. Цього року їх прийматимуть з 1 по 31 липня включно. Також міністерство ввело систему "Електронне надходження". Ви можете подати документи за допомогою власної електронної пошти, використовуючи при авторизації номера сертифіката та атестату", - зазначив міністр.
Він нагадав, що всі, хто зареєстрований за допомогою електронної системи, протягом 5 днів після опублікування списків зарахованих до вузів, повинні принести оригінали документів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас