НБУ збирає пропозиції щодо проекту порядку відкриття даних про власників банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ збирає пропозиції щодо проекту порядку відкриття даних про власників банків

Кредит&Депозит
230
Національний банк України (НБУ) до 24 липня збирає зауваження до проектів порядку реєстрації та ліцензування банків, а також порядку надання даних про структуру власності, повідомляється на веб-сайті Нацбанку.
Згідно з повідомленням, дані регулятивні акти розроблені НБУ відповідно до вимог закону про поправки до законодавства щодо регулювання діяльності банків (№ 3024-VI).
Положення про реєстрацію та ліцензування банків визначає, зокрема, оновлений порядок і умови реєстрації банків, узгодження їх статутів, узгодження призначення і підтвердження професійної придатності керівників банків, порядок акредитацій філій іноземних банків на території України.
Положення про структуру власності визначає вимоги та порядок надання Нацбанку відповідної інформації: представниками засновників банків, власниками істотної участі в банках і банками.
"Структура власності особи вважається прозорою, якщо (...) дає можливість Нацбанку визначити всіх осіб, які мають пряму та/або опосередковану істотну участь у банку/юридичній особі, в тому числі відносини контролю між ними щодо цього/цієї банку/юрособи", - вказується в проекті регуляторного акту.
Проектом документа також передбачається розміщення на веб-сайтах банків інформації про власників істотної участі у фінустанові.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас