АУБ впевнена у проведенні звітно-виборчого з'їзду найближчим часом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ впевнена у проведенні звітно-виборчого з'їзду найближчим часом

186
Асоціації українських банків впевнена у проведенні звітно-виборчого з'їзду найближчим часом.
Про це йдеться в повідомленні АУБ.
"Звітно-виборчий з'їзд АУБ буде обов'язково проведений виконавчою дирекцією. Про це повідомили в листі банкам-членам АУБ голова ради асоціації, народний депутат Станіслав Аржевітін та президент АУБ Олександр Сугоняко", - йдеться в повідомленні.
У листі АУБ до банків наголошується, що асоціація і її виконавча дирекція продовжують діяти в звичайному режимі, а чинне керівництво АУБ продовжує легітимно виконувати свої статутні обов'язки.
Для проведення з'їзду АУБ керівництво асоціації докладає відповідних зусиль, спрямованих на створення належних зовнішніх передумов для проведення найближчим часом з'їзду і забезпечення його учасникам можливостей для вільного волевиявлення.
У додатку до листа банкам спрямований комплект звітних матеріалів АУБ щодо діяльності з липня 2007 року до червня 2011 року, які повинні були бути представлені делегатам XV з'їзду АУБ.
У листі банкам нагадується, що рада АУБ 3 лютого схвалила рішення скликати черговий звітно-виборчий з'їзд XV АУБ 24 червня, а також доручила виконавчій дирекції АУБ створити оргкомітет для організації та проведення з'їзду.
Створений оргкомітет та виконавча дирекція виконали комплекс необхідних заходів, спрямованих на забезпечення проведення з'їзду на належному рівні.
Зокрема, в результаті проведеної роботи станом на ранок 23 червня свою участь у з'їзді підтвердили і оплатили відповідні внески 87 учасників з'їзду, або майже 80% від загальної кількості членів АУБ з правом голосу.
Однак протягом 23 червня в результаті адміністративного тиску на банки несподівано сталася масова письмова відмова раніше заявлених учасників від участі в з'їзді.
Зокрема, виконавчій дирекції АУБ надійшло 48 письмових повідомлень від банків про неможливість з різних формальних причин участі їх представників у з'їзді.
Таким чином, черговий звітно-виборчий з'їзд АУБ через відсутність передбаченого статутом АУБ кворуму не відбувся через обставини, незалежні від оргкомітету з'їзду і виконавчої дирекції АУБ.
Як відзначають в АУБ, останні події свідчать про небувале адміністративне втручання чиновників у діяльність комерційних банків та їх саморегулівних організацій.
За словами Сугоняко, такого адміністративного тиску банки не знали за всі 20 років незалежності України.
Як повідомляло агентство, Асоціація українських банків підозрює Національний банк у зриві з'їзду асоціації 24 червня.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас