Саудівська Аравія не відмовляється від планів щодо збільшення видобутку нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія не відмовляється від планів щодо збільшення видобутку нафти

Енергетика
144
Саудівська Аравія постарається забезпечити збереження балансу попиту-пропозиції нафти на світовому ринку незалежно від рішення Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) реалізувати власні стратегічні запаси, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерело в міністерстві нафти країни.
За оцінкою міністерства, споживання нафти в світі в 2012 році зросте на 1,2-1,5 млн барелів на добу.
Раніше місцеві ЗМІ повідомляли, що країна має намір збільшити обсяг видобутку нафти до 10 млн барелів на добу. Однак після того, як МЕА оголосило про рішення виділити 60 млн барелів палива з власних запасів для підтримки темпів зростання світової економіки, з'явилися побоювання, що Саудівська Аравія може переглянути плани зі збільшення видобутку та експорту нафти.
На нараді ОПЕК в червні Саудівська Аравія запропонувала збільшити щодобовий обсяг видобутку нафти на 1,5 млн барелів. Однак група держав, на чолі з Іраном, не підтримала цієї ініціативи, і вперше за останні 20 років зустріч завершилася без оприлюднення спільної угоди.
"Незалежно від розбіжностей в ОПЕК Саудівська Аравія має намір продовжувати задовольняти попит світового ринку на нафту", - заявив міністр нафти Алі ан-Нуеймі.
У травні обсяг видобутку нафти в країні склав 8,86 млн барелів на добу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас