Янукович: Бюджет України на 2012 р. в першому читанні буде схвалений у вересні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Бюджет України на 2012 р. в першому читанні буде схвалений у вересні

Казна та Політика
877
Президент України Віктор Янукович вважає, що державний бюджет України на 2012 р. буде схвалений у вересні в I читанні. Про це глава держави заявив в ході засідання Громадської гуманітарної ради, передає кореспондент РБК-Україна.
"Бюджет буде схвалюватися у першому читанні у вересні місяці", - підкреслив Президент.
В ході засідання ради Янукович зазначив, що в проекті бюджету необхідно збільшити фінансування на випуск української кінопродукції, а також переглянути бюджетні витрати на культуру. "Необхідно переглянути саму концепцію діяльності Міністерства культури, звільнивши його від виконання невластивих завдань і зробити серйозну ревізію витрат бюджету, призначених на культуру. Держава не повинна утримувати величезну кількість установ культури, які практично не впливають на духовний розвиток мешканців", - зазначив Янукович.
Президент підкреслив, що держава "не може кинути напризволяще" сільські клуби та бібліотеки, "де є ще молодь, де живуть люди. Все це має працювати". За словами Януковича, на сьогодні 16 тис. сільських клубів та 15 тис сільських бібліотек існують "ледве дихаючи".
Глава держави висловив упевненість у необхідності провести термінову ревізію регіональних культурних установ, які на сьогоднішній день перебувають в занедбаному стані. "Ми знайдемо можливість як їх відремонтувати і запустити. А що стосується бюджету - це вічна проблема і вона завжди буде. Ми повинні вважати, що це пріоритет державної політики".
Також, за словами Президента, в проекті державного бюджету на 2012 р. має бути передбачене збільшене фінансування на випуск української кінопродукції. "Це перший рік, коли ми почали фінансувати нашу кінематографію, дуже запізнилися ми з цим фінансуванням, але треба це продовжити і в подальші роки. Зараз бюджет 2012 розглядається, нам треба збільшити фінансування для того, щоб ми мали можливість випускати наші українські фільми", - сказав Янукович.
За словами Президента, в цій сфері необхідна підтримка держави, що з часом приверне і приватних інвесторів у сферу кінематографії. Янукович наголосив на необхідності фінансування українських театрів: "Театри це святе. Нам їх треба дивитися, фінансувати, ремонтувати, підтримувати діячів мистецтва".
Віктор Янукович також зазначив, що проект концепції нової гуманітарної політики необхідно подати на розгляд парламенту ще до розгляду бюджету наступного року. "Я впевнений, що реформи у сфері культури треба почати зі створення робочої групи зі складу членів Гуманітарної ради, яка разом з Національною академією наук попрацює над остаточною редакцією концепції гуманітарної політики. Це треба робити швидко, щоб встигнути вийти з нашою законодавчою ініціативою до того, як парламент буде розглядати проект бюджету наступного року. Тобто, в нас часу вже практично немає", - зазначив Янукович.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас