Експерти: Китайський ЦБ може підвищити ставки в липні на тлі прискорення інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Китайський ЦБ може підвищити ставки в липні на тлі прискорення інфляції

Казна та Політика
117
Інфляція в Китаї може прискоритися до 6,5% у червні, що змусить Народний банк КНР підняти ключові відсоткові ставки вперше з квітня, вважають експерти Shenyin & Wanguo Securities Co.
Зростанню споживчих цін у Китаї буде, зокрема, сприяти збільшення вартості свинини, зазначає аналітик Shenyin & Wanguo Лі Хуйюн.
Центробанк КНР, на думку експертів, може оголосити про підвищення ставок одночасно з публікацією статданих щодо інфляції, намічених на 15 липня.
"Зростання цін на свинину підвищує ймовірність того, що інфляція в Китаї прискориться в третьому кварталі і за підсумками всього року, - цитує агентство Bloomberg огляд аналітиків. - Інвесторам необхідно звернути на це увагу".
Ціна свинини в КНР зросла на 40% в травні в порівнянні з тим же місяцем 2010 року і, ймовірно, підскочила на 55% у червні, йдеться в огляді Bank of America-Merrill Lynch.
Китайський ЦБ підвищував ключові ставки чотири рази з початку минулого року, востаннє ставки були збільшені 5 квітня. Наразі ставка за річними кредитами становить 6,31% річних, за депозитами на той же термін - 3,25%.
Інфляція в КНР в травні склала 5,5% в річному вираженні, перевищивши цільовий рівень уряду в 4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас