З 1 липня повертаються штрафи для підприємців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 липня повертаються штрафи для підприємців

Казна та Політика
1521
Державна податкова служба повертає штрафи для підприємців. Символічна 1 гривня покарань за несвоєчасне подання звітів та інші дрібні порушення більше не буде діяти.
"Символічні штрафи у вигляді гривні більше застосовуватися не будуть, будуть застосовуватися звичайні штрафні санкції, передбачені податковим законодавством", - попередив підприємців Віталій Захарченко, голова Державної податкової служби.
Нагадаємо, парламент відвів адаптаційний період для підприємців, щоб ті вчиталися в новий Податковий кодекс і навчилися працювати з його нормами. Цей термін закінчується з початком наступного місяця. У податковій радять підприємцям уважно вивчити фіскальну конституцію - там прописані всі суми штрафних санкцій.
Як повідомляли в ДПС, коли платник подає податкову декларацію з порушенням граничних термінів подання звітності, застосовується штрафна санкція в розмірі 170 грн за кожну несвоєчасно подану податкову декларацію.
При цьому в акті перевірки фіксується факт порушення термінів подання звітності, які встановлені Законом №2181-ІІІ від 21 грудня 2000 року, який втратив чинність з 1 січня 2011 року.
У разі встановлення протягом року, починаючи з дати винесення податкового повідомлення, повторного рішення про несвоєчасне подання звітності, штрафна санкція застосовується у розмірі 1020 грн за кожне таке несвоєчасне подання.
Податковий кодекс в минулому році приймався з боєм. Деякі одіозні норми, прийняті в першому читанні, спровокували багатотисячні протестні акції в Києві та регіонах країни. 2 грудня Верховна Рада після вето Януковича прийняла доопрацьований варіант кодексу, а 3 грудня документ був підписаний президентом.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас