Київським лікарям вперше за 20 років не дали премію до Дня медика — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київським лікарям вперше за 20 років не дали премію до Дня медика

Казна та Політика
465
У Києві, за даними міськкому профспілки, всупереч обіцянкам вперше за останні 20 років медикам не дали премії до Дня медичного працівника, передає Zn.ua.
Видання відзначає, що, згідно з галузевою угодою між головним управлінням охорони здоров'я КМДА та Київською міською профспілкою медиків, на 2010-2012 роки гарантується виплата надбавок до 50% окладу за складність і напруженість роботи, а також виплата матеріальної допомоги у розмірі посадового окладу до Дня медичного працівника.
"Кажуть, в деяких лікарнях головлікарі якось викрутилися, хоч потроху нарахували", - відзначають в ЗМІ.
Видання також зазначає, що медики скаржаться на моральне і матеріальне приниження. При цьому в питанні премій, за даними ЗМІ, мова йде насамперед про первинну ланку охорони здоров'я - про бригади швидкої допомоги, про дільничних лікарів і медсестер, до яких люди звертаються найчастіше.
"Ці факти перекреслюють всі ті обіцянки чиновників про те, що реформа медицини нарешті зробить медичну допомогу якісною і доступною для пацієнтів, тому що нікому в світі не вдавалося домогтися цього без кваліфікованих кадрів", - пише газета, і констатує, що в столиці з цим - вже катастрофа.
Зокрема, як відзначає видання, в даний час, згідно зі статистикою, в системі ГУОЗ не вистачає трьох тисяч лікарів і більше чотирьох тисяч медсестер, при цьому гострий кадровий голод відчуває дільнична служба, де вакантні 413 ставок лікарів, з них 246 терапевтів і 166 педіатрів.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас