Гриценко лякає "крахом і катастрофою" через продаж землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гриценко лякає "крахом і катастрофою" через продаж землі

Аграрний ринок
338
Голова партії "Громадянська позиція", народний депутат Анатолій Гриценко прогнозує, що продаж землі сільськогосподарського призначення в Україні закінчиться крахом і катастрофою для народу.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі Гриценка.
"Земельну реформу можна проводити лише в умовах довіри до влади, коли суспільство розуміє зміст цієї реформи і в більшості своїй її підтримує, коли стабільна економічна ситуація в світі. Сьогодні немає жодної з цих умов", - заявив він.
Народний депутат нагадав, що Президент Віктора Янукович чітко заявив, що виступає за прискорене введення ринку земель сільгосппризначення, в результаті чого іноземці отримають право на купівлю української землі. "І хоча потім він побачив, що понад 60% людей це не сприймають, і почав говорити про мораторій для іноземців, все ж його чітка позиція - максимально швидко ввести ринок землі", - нагадав голова "Громадянської позиції".
Гриценко впевнений, що протягом найближчих п'яти років категорично не можна вводити ринок землі. "Це не продаж автомобіля або якоїсь іншої продукції. Це стратегічний ресурс нашої держави та кожної родини, яка володіє землею, на всю перспективу - 10, 20, 100, 200 років. Її не можна втратити", - зазначив народний депутат.
Він також повідомив, що в світі є багато країн, в яких не встановлена приватна власність на землю, але вони нормально розвиваються.
"Якщо хтось сумнівається, що земельна реформа в Україні закінчиться крахом і катастрофою для народу, раджу прочитати законопроект про ринок землі на сайті Держкомзему. Як на мене, це не ринок землі, навіть не базар, це - скупка землі кількома сім'ями. Чи буде сприяти це розвитку села, агропромислового комплексу, підйому соціальних стандартів наших селян? Ні. Тому що ці люди скуповують не для того, щоб йти в село і там працювати, а для того, щоб потім на спекулятивних операціях перепродати, заробити кілька сотень мільярдів, і інтереси маленьких українців їх не цікавлять", - підкреслив Гриценко.
Голова "Громадянської позиції" також зазначив, що щодня в США і Європі друкують по мільярду, а то й більше, доларів та євро, які не підкріплені жодними матеріальними ресурсами. "Їх кинуть туди, де можна буде придбати щось матеріальне. Якби Янукович ввів ринок землі і запустив сюди іноземців, вони швидко скупили б нашу землю, і наш селянин, який мав гектар чи два, отримав би на своєму столі купу цих папірців", - зазначив Гриценко.
Як повідомляв УНІАН, 17 червня Янукович пообіцяв, що з 2012 року в Україні буде працювати ринок землі.
Кабінет міністрів України 20 червня схвалив законопроект "Про ринок земель".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас