Російські банки позбавляються від поганих кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські банки позбавляються від поганих кредитів

Казна та Політика
280
Обсяг кредитів найгірших 4-ї та 5-ї категорій за чотири місяці поточного року скоротився до 8%, відзначають в міжнародному рейтинговому агентстві Fitch Ratings. В агентстві відзначають, що довіра корпоративних емітентів і населення до банків відновлюється.
Після кризи російські банки стали проявляти ознаки поліпшення якості активів, відзначає Fitch у своєму дослідженні "Російський банківський сектор: відновлення стійкого розвитку". Зокрема, кредити 4-ї та 5-ї категорії за чотири місяці поточного року скоротилися до 8% (в травні 2010 року вони становили 9,9%), при цьому покриття резервами знаходиться на комфортному рівні - 102%.
На думку аналітиків агентства, як і раніше, залишається обмеженою ліквідність багатьох кредитних портфелів, оскільки позичальники повільно відновлюють свої позиції після кризи і потребують регулярних пролонгацій. Але кредитні ризики згладжуються хорошими рівнями капіталізації у більшості банків: показник достатності капіталу у банківської системи становить 17,3% (на кінець квітня 2011 року). У Fitch вважають, що комфортний на сьогодні рівень ліквідності у банківської системи відзначається завдяки помірному зростанню кредитів і сильному припливу депозитів (головним чином роздрібних), незважаючи на негативні реальні процентні ставки.
За оцінками експертів агентства, зростання кредитування в банківській системі йде досить помірними темпами: 12,1% у річному вираженні за чотири місяці цього року (13,5% за 2010 р.). "Це відображає досить повільне відновлення довіри корпоративних емітентів і населення після кризи і відносно обережний підхід багатьох банків", - наголошується в дослідженні агентства.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас