Литвин: Повинна відбутися децентралізація влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Повинна відбутися децентралізація влади

Казна та Політика
163
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що зміни до Конституції потрібні не тільки в частині розподілу повноважень між гілками влади.
Про це він заявив в ефірі Національної телекомпанії України.
Литвин зазначив, що зміни до Конституції потрібні навіть з огляду на те, що необхідність таких змін зафіксована як виконання одного із зобов'язань України перед Радою Європи.
За його словами, зміни потрібні в частині розподілу повноважень, але "це не головне". Литвин підкреслив, що повинен бути "сильний Президент, повноважна Верховна Рада і відповідальний Кабінет Міністрів".
"Повинна відбутися децентралізація влади, передача повноважень місцевим органам влади" - підкреслив керівник парламенту.
Литвин акцентував на тому, що "має бути, в першу чергу, підвищення ролі місцевого самоврядування, щоб ті, кого люди вибирають, були відповідальними за стан справ на місцях, але водночас, щоб вони мали економічних і фінансових важелів".
Спікер вважає, що потрібно "змінити процедуру формування таких важливих інститутів, як Конституційний суд, Рада Національного банку, Національна Рада з питань телебачення і радіомовлення".
"На моє глибоке переконання, помилковим, якщо хочете, навіть аморальним є принцип їх формування на основі квотного підходу. Тому що це ті інституції, які повинні діяти, виходячи із законів і виходячи виключно з інтересів української держави і її потреб" - додав голова ВР.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас