У разі пониження рейтингу США держоблігації країни можуть подешевшати на 100 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У разі пониження рейтингу США держоблігації країни можуть подешевшати на 100 млрд дол

Казна та Політика
413
Державні облігації США можуть подешевшати на 100 млрд дол, якщо хоча б одне з рейтингових агентств "великої трійки" знизить поточний американський суверенний рейтинг AAA (найвищий з можливих), йдеться в дослідження корпорації McGraw-Hill, передає РБК daily з посиланням на The Financial Times.
"Зниження рейтингу спричинить за собою зростання прибутковості, а також підвищення відсоткових ставок, через що Міністерству фінансів доведеться збільшити виплати власникам цінних паперів на 2,3-3,75 млрд дол на рік. Вартість 10-річних держоблігацій скоротиться на 2-3,2%, тоді коли аналогічні показники 30-річних бондів опустяться на 3,9-6,3%", - говориться в дослідженні.
Водночас, на думку експертів, наразі прибутковість з держоблігацій не відображає стурбованості ринку щодо можливої ​​втрати США найвищого рейтингу - прибутковість 10-річних бондів казначейства 24 червня знизилася до 2,85% річних - мінімальний рівень за рік.
Відзначимо, в квітні "дочка" корпорації - агентство Standard & Poor's (S&P) - змінила прогноз суверенного рейтингу Штатів зі "стабільного" на "негативний". Потім Moody's пообіцяло поставити кредитний рейтинг країни на перегляд з пониженням, якщо республіканці і демократи так і не домовляться до 2 серпня підвищити боргову стелю. Посилаючись на ту ж причину, агентство Fitch підтвердило, що перегляне прогноз на "негативний".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас