Опитування: Німці підтримують надання допомоги Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Німці підтримують надання допомоги Греції

Казна та Політика
138
Більшість населення Німеччини вважає, що їхня країна повинна допомогти Греції впоратися з фінансовою кризою. До такого висновку дійшли укладачі опитування, проведеного телекомпанією ARD. Результати публікує Associated Press.
Опитування проводилося 21-22 червня, взяли участь 1001 осіб. Підсумки були оприлюднені 24 червня - публікацію приурочили до саміту країн Євросоюзу.
На користь надання фінансової допомоги Греції висловилися 60% респондентів. 63% при цьому заявили, що з розумінням ставляться до акцій протесту проти заходів, які грецький уряд приймає для скорочення бюджетних витрат.
Раніше Євросоюз і МВФ вже надали Греції, чий державний борг становить майже 350 млрд євро, кредит у розмірі 110 млрд. Умовою для надання траншу стало прийняття урядом програми антикризових заходів, які включали скорочення зарплат бюджетникам і спровокували серію страйків і народних виступів, що неодноразово виливалися в зіткнення з поліцією.
Першого кредиту виявилося недостатньо для порятунку Греції від дефолту. 24 червня уряд Георгіоса Папандреу направило ЄС і МВФ офіційної запит про надання нового кредиту, сума якого, як повідомлялося раніше, може досягати 100 млрд євро. В обмін на додаткову допомогу Євросоюз вимагав скорочення витрат бюджету на 28 млрд євро.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас