Між Україною і ЄС будуть усунені технічні бар'єри в торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Між Україною і ЄС будуть усунені технічні бар'єри в торгівлі

Казна та Політика
371
Кабінет Міністрів України прийняв постанову "Деякі питання виконання Угоди про фінансування програми "Сприяння взаємній торгівлі шляхом усунення технічних бар'єрів у торгівлі між Україною та Європейським Союзом". Про це УНН повідомили в прес-службі Мінфіну.
Як наголошується в постанові, повноваження з виконання завдань Угоди будуть покладені на Мінекономрозвитку.
В рамках реалізації в Україні механізму секторальної бюджетної підтримки ЄС, що передбачає переказ на безоплатній та безповоротній основі коштів до бюджету України при досягненні попередньо погоджених цілей в контексті проведення структурних реформ, 21.12.2009 між Урядом Україною і ЄС було укладено Угоду про фінансування. Вона створила передумови для надання Україні фінансової допомоги шляхом реалізації програми "Сприяння взаємній торгівлі шляхом усунення технічних бар'єрів у торгівлі між Україною та Європейським Союзом".
Загальний бюджет програми становить 39 млн євро. Кошти прямої бюджетної підтримки ЄС мають надійти до Державного бюджету України чотирма траншами, з яких перший транш в сумі 12 млн євро на сьогоднішній день вже отримано. Вони будуть використовуватися згідно з Порядком, який буде схвалений Кабміном.
Забезпечення реалізації державної політики у сфері технічного регулювання є одним з основних завдань Міністерства економічного розвитку і торгівлі. Саме тому в постанові "Деякі питання виконання Угоди про фінансування програми "Сприяння взаємній торгівлі шляхом усунення технічних бар'єрів в торгівлі між Україною та Європейським Союзом" передбачено покладення саме на Мінекономрозвитку повноважень з виконання завдань, визначених цією Угодою про фінансування і, відповідно, передача бюджетних коштів в сумі 126 млн грн, встановлених за бюджетною програмою 3511650 "Реалізація програм допомоги Європейського Союзу" від Мінфіну до Міністерства економічного розвитку і торгівлі.
Це здійснюється відповідно до статті 23 Бюджетного кодексу України та Порядку передачі бюджетних призначень та перерозподілу видатків бюджету, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.01.2011 №18.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас