Рейтинг Бернанке серед американців впав до мінімуму майже за два роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтинг Бернанке серед американців впав до мінімуму майже за два роки

Казна та Політика
226
Рейтинг глави Федеральної резервної системи (ФРС) Бена Бернанке серед американців впав до мінімального рівня майже за два роки, свідчать дані Bloomberg National Pool.
Позитивно його діяльність оцінюють 30% опитаних громадян, негативно - 26%.
У вересні 2009 року, коли Б. Бернанке був висунутий президентом США Бараком Обамою на другий термін як голова ФРС, позитивно оцінював його діяльність 41% респондентів, негативно - 22%.
Рейтинг Бернанке, який керував американським центробанком в період фінансової кризи, знижується у зв'язку зі збереженням високого безробіття в США, що перевищує рівень в 9% протягом 26 місяців поспіль, відзначають експерти.
"Погіршення оцінки діяльності глави ФРС відображає той факт, що більшість американців, як і раніше не вірить у відновлення економіки", - відзначив аналітик Potomac Research Group у Вашингтоні Грег Валльер.
Серед американців, що заробляють менше $25 тис. на рік, більше тих, хто негативно оцінює діяльність Б. Бернанке (24%), ніж позитивно (21%). При цьому серед тих, хто отримує більше $100 тис. на рік, більше позитивних оцінок (42%), ніж негативних (27%).
Бернанке очолює ФРС з 2006 року. Вперше на цю посаду він був призначений президентом США Джорджем Бушем. У січні 2010 року Б. Бернанке був затверджений на посаді голови американського ЦБ на другий термін.
Діяльність Федерального резерву в цілому позитивно оцінюють 42% респондентів, що приблизно відповідає попереднім рейтингам.
Дві третини опитаних американців вважають, що економіка країни перебуває "на хибному шляху", 55% американців очікують, що рівень життя їхніх дітей буде гіршим, ніж у батьків.
В опитуванні, проведеному в період з 17 по 20 червня, брала участь 1 тис. дорослих американців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас