Кабмін вирішив як співпрацювати із закордонними українцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вирішив як співпрацювати із закордонними українцями

Казна та Політика
549
Кабінет міністрів України схвалив Концепцію Державної програми співпраці із закордонними українцями на період до 2015 року.
Відповідне розпорядження уряду від 22 червня 2011 № 572-р, оприлюднене на сайті Кабміну.
Мета Програми - здійснення центральними та місцевими органами виконавчої влади заходів щодо забезпечення співпраці із закордонними українцями, збереження їх національно-культурної ідентичності, використання інтелектуального, культурного та духовного потенціалу закордонних українців для утвердження позитивного міжнародного іміджу України, а також щодо забезпечення підтримки закордонних українських громад.
Виконання Програми здійснюється шляхом визначення стратегії співпраці із закордонними українцями з урахуванням специфіки країн їхнього проживання; вдосконалення законодавства з питань співпраці з закордонними українцями, забезпечення захисту їх інтересів; активізації інформаційно-роз'яснювальної роботи, спрямованої на забезпечення розвитку зв'язків із закордонними українцями; зміцнення співпраці органів державної влади та громадських організацій, які беруть участь у реалізації державної політики у сфері забезпечення розвитку зв'язків із закордонними українцями та ін.
Виконання Програми розраховано на п'ять років. Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів державного бюджету та інших джерел, не заборонених законом.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас