Лукашенко погрожує покарати іноземних інвесторів за санкції ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко погрожує покарати іноземних інвесторів за санкції ЄС

Казна та Політика
3678
Президент Білорусі Олександр Лукашенко погрожує відібрати власність працюючих у республіці іноземних інвесторів у відповідь на можливе посилення економічних санкцій з боку Євросоюзу.
"Якщо вони будуть нас смикати з точки зору економіки, ми знайдемо, чим відповісти. У нас чимало компаній працює тут, і власність мають, по якій ми дуже боляче вдарити можемо", - заявив Лукашенко.
В цілому, Лукашенко не бачить проблем із залученням іноземного капіталу в білоруську економіку, заявляючи, що для цього немає ніяких політичних та економічних перешкод.
"Комусь хотілося б, щоб через якісь політичні нюанси сюди не йшли інвестиції. Видають більше бажане за дійсне ті, хто не хоче добра своєму народу", - заявив глава держави.
Він нагадав, що на його прохання в Білорусі нещодавно працювали китайські експерти. "Вони ніде нас не критикують, моя оцінка наших дій повністю збігається з їхньою оцінкою", - сказав Лукашенко.
Говорячи про залучення іноземних інвестицій, глава держави також процитував думку китайських експертів: "Пане президенте, ви поакуратніше з іноземними інвестиціями". "Мені здається, що цього року у нас з інвестиціями непогано", - сказав Лукашенко.
Зокрема, він акцентував увагу на інвестиційних проектах, пов'язаних з будівництвом целюлозно-картонного комбінату, реконструкцією національного аеропорту "Мінськ", автомобільних доріг. "Тому постає питання: чи так уже й мало є у нас інвестицій?" - зауважив він.
"Ми будуємо другий калійний комбінат, а це 2 мільярди доларів інвестицій. Це що, мало? - запитав президент. - Тому я не страждаю від того, що у нас, нібито, з якихось політичних та економічних причин бракує іноземних інвестицій".
Нагадаємо, Рада ЄС вирішила розширити список нев'їзних білоруських громадян і ввести санкції проти 3 білоруських підприємств. Рада ЄС також ввела ембарго на постачання зброї і устаткування, яке може бути використане для "внутрішніх репресій".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас