Присяжнюк: В Україні зібрано перші 100 тис. тонн озимого ячменю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Присяжнюк: В Україні зібрано перші 100 тис. тонн озимого ячменю

Аграрний ринок
201
У південних областях Україні на сьогодні зібрано перші 100 тис. тонн озимого ячменю. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, передає прес-служба Мінагрополітики.
За словами міністра, на сьогоднішній день жнива тривають в Одеській і Миколаївській областях, а також у Криму. Найближчим часом до збирання врожаю приступлять в центральній Україні.
"Разом з обласними державними адміністраціями ми пропрацювали питання забезпечення України всіма круп'яними культурами. Площі посівів гречки, проса, рису, вівса та інших культур з упевненістю гарантують обсяги виробництва, які не тільки забезпечать внутрішню продовольчу безпеку, а й дозволять зробити перехідний запас на випадок несприятливих погодно-кліматичних умов у наступному році", - зазначив Присяжнюк.
Він також повідомив, що кількість внесених добрив збільшилася з 51 кг діючої речовини на гектар в 2010 р. до 69 кг на га в 2011 р.
"У сукупності з порівняно непоганими погодними умовами це дає впевненість, що урожай поточного року буде кращий, ніж врожай минулого року", - підкреслив міністр.
Відзначимо, за даними Мінагрополітики, в 2011 р. очікується врожай зернових на рівні 45 млн тонн проти 39 млн в 2010 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас