Мінфін Греції завершує переговори з кредиторами про нові заходи економії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Греції завершує переговори з кредиторами про нові заходи економії

Казна та Політика
251
Міністр фінансів Греції Евангелос Венізелос провів у четвер вранці зустріч з кредиторами країни з Єврокомісії, Європейського центрального банку і МВФ, на якій обговорюються останні подробиці підготовки нових заходів економії, повідомив Мінфін країни.
Греція отримує 110-мільярдні кредити в обмін на жорсткі заходи в економіці, покликані скоротити бюджетний дефіцит.
Як очікується, остаточні зміни в 28-мільярдний пакет скорочень до 2015 року будуть внесені на цьому тижні, і на початку наступного тижня законопроект буде винесений на голосування до парламенту країни. Тільки в поточному році проект передбачає скорочення витрат і підвищення податків на 6 млрд євро, і ще 22 млрд потрібно заощадити за наступні роки.
Венізелос став міністром фінансів і заступником голови грецького уряду п'ять днів тому в результаті перестановок, які провів в кабінеті прем'єр-міністр Георгіос Папандреу. Венізелос - ветеран політичної сцени, який має великий вплив у правлячій лівоцентристській партії ПАСОК, однак не займав у минулому економічних посад в уряді. Відразу ж після свого призначення новий глава Мінфіну обіцяв, що влада намагатиметься пом'якшити ефект нових заходів для найменш соціально захищених верств населення. Інспектори ЄС і МВФ тим часом приїхали до Афін з незапланованим візитом, щоб з'ясувати наміри нового глави Мінфіну.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас