Чиновниця перевищила рекламний бюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновниця перевищила рекламний бюджет

Казна та Політика
609
Служба безпеки передала до суду матеріали кримінальної справи щодо колишнього начальника Головного управління економіки та інвестицій Київської міськдержадміністрації (КМДА) Марини Погибко. Її звинувачують в розтраті 2,46 млн грн комунального підприємства "Київреклама". Активізація розслідування справ стосовно членів команди мера Києва Леоніда Черновецького пояснюється необхідністю зміцнити авторитет глави КМДА Олександра Попова перед виборами в Києві, вважають експерти.
Про передачу справи щодо екс-начальника Головного управління економіки та інвестицій КМДА Марини Погибко в суд вчора повідомили в прес-службі столичного управління СБУ. Кримінальну справу за ч. 3 ст. 191 КК ("привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років) було порушено ще в лютому. Згідно з повідомленням СБУ, Погибко разом з Оленою Бакаєвою, колишнім керівником КП "Київреклама" (обіймала посаду з березня по вересень 2010 року), "зловживаючи своїм службовим становищем, здійснили розтрату грошових коштів підприємства на суму 2 млн 464 тис. грн".
Марина Погибко зараз перебуває в міжнародному розшуку, у який вона була оголошена 19 квітня. Позавчора в інтернет-ЗМІ з'явилася інформація про те, що вона звернулася до міграційної служби Великобританії з проханням надати їй політичний притулок. Згідно з деякими повідомленнями, вона зробила це вже після того, як була затримана співробітниками Інтерполу. Водночас інформацію про те, що вона перебуває в розшуку, досі можна прочитати на офіційному сайті Інтерполу в розділі "шахрайство". Так, у виставленій на Марину Погибко картці зазначено, що рішення про її арешт схвалено Печерським районним судом Києва.
"Зараз ми перевіряємо інформацію про затримання Марини Погибко. Якщо отримаємо підтвердження, можна буде починати процес екстрадиції", - сказав прес-секретар Генеральної прокуратури Юрій Бойченко. Про направлений запит зарубіжним колегам повідомив вчора і керівник українського бюро Інтерполу Василь Неволя.
Слід зазначити, що останнього тижня правоохоронні органи знову активізувалися в розслідуванні справ, порушених стосовно членів команди чинного мера Києва Леоніда Черновецького. Як повідомляв Комерсант-Україна, у понеділок з Німеччини в Україну екстрадували голову постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Олексій Євлаха (блок Леоніда Черновецького), якому інкримінується службова фальсифікація, що призвела до збитків розміром 10 млн грн. Зараз він утримується в Лук'янівському СІЗО - Печерський райсуд обрав йому як запобіжний захід утримання під вартою до 21 серпня.
У Київраді вважають, що порушені правоохоронними органами кримінальні справи проти представників команди Леоніда Черновецького спрямовані на вирішення електоральних завдань нового керівництва міста. Як відомо, вибори нового мера столиці повинні відбутися восени 2012 року. "Зараз влада судить зиц-голів. Я думаю, "велику рибу" на подібних процесах можна буде побачити лише безпосередньо перед місцевими виборами в Києві", - сказав член депутатської фракції УДАР Віталія Кличка Валерій Карпунцов. Погодився з депутатом і директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов: "Ці кримінальні справи покликані показово засудити команду Черновецького, але не його самого і вигідно "відтінити" на її тлі команду Олександра Попова".
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас