Меркель виступає проти повномасштабної реструктуризації держборгу Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель виступає проти повномасштабної реструктуризації держборгу Греції

Казна та Політика
432
Канцлер Німеччини Ангела Меркель виступає проти повномасштабної реструктуризації грецької заборгованості, відзначаючи, що подібні кроки можуть мати "абсолютно неконтрольовані" наслідки для фінансових ринків. За її словами, якщо європейські політики підуть на скорочення обсягу коштів, які Афіни повинні будуть виплатити кредиторам в рамках наданої Греції програми екстреної допомоги, це підірве не тільки банківський сектор, а й організації, що надали страховку на випадок грецького дефолту. "Ніхто не може сказати, хто є власником цих паперів, кому і скільки доведеться заплатити", - зазначила канцлер, яку цитує Associated Press.
В ході свого виступу Меркель зазначила, що питання про участь приватних інвесторів у програмі порятунку Греції обговорюється виключно на добровільній основі. При цьому, за її словами, цю ідею в Європі підтримують лише деякі.
Дані заяви Меркель пішли на тлі звістки про початок переговорів між урядами європейських держав і приватними інвесторами з питання добровільної участі в програмі допомоги Греції. За словами представників німецького уряду, в Європі активно обговорюється питання залучення приватних інвестицій для фінансування другого пакета екстреної допомоги, який може бути наданий Афінам.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас