Мінагрополітики: дощі і зниження температури поліпшили стан посівів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагрополітики: дощі і зниження температури поліпшили стан посівів

Аграрний ринок
174
Міністерство аграрної політики і продовольства відзначає поліпшення стану сільськогосподарських культур внаслідок зниження температури і підвищення вологості повітря та ґрунту.
Про це Українським Новинам повідомив представник департаменту ринків рослинництва Мінагрополітики.
Він нагадав, що в другій половині травня і першій декаді червня складалися агрометеорологічні умови, несприятливі для формування повноцінного врожаю ранніх зернових колосових культур.
Тривалий посушливий період зумовив нерівномірний розвиток ярих культур і прискорив на півтори-два тижні розвиток всіх сільськогосподарських культур, при цьому на багатьох площах до 10 червня відбулося погіршення стану посівів.
Міністерство також нагадує, що в період 10-13 та 19-20 червня пройшли ефективні дощі, знизилася температура повітря і підвищилася відносна вологість повітря, а в окремих місцях центральних і східних областей кількість опадів перевищила місячну норму.
"Стан посівів сільськогосподарських культур поліпшується... Зазначені зміни погоди позитивно впливають на дозрівання зерна у всіх регіонах України", - зазначив представник міністерства.
Він також повідомив, що наразі розвиток сільгоспкультур проходить в цілому за сприятливих погодних умов, стан посівів оцінюється як добрий та задовільний.
Крім того, наразі здійснюється комплекс заходів щодо догляду за посівами сільськогосподарських культур від бур'янів, хвороб і шкідників.
Усього господарствами проведено захист посівів на площею 32,4 млн га, у тому числі від бур'янів - 18,4 млн гектарів.
Під урожай цього року внесено 803,3 тис. тонн поживних речовин мінеральних добрив.
Як повідомляло агентство, Мінагрополітики розраховує, що в 2011 році урожай зернових і зернобобових культур складе не менше 45 млн тонн.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас