Неповсюдні розміщення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Неповсюдні розміщення

Казна та Політика
233
Згідно з проспектом емісії, облігації будуть випущені трьома траншами: серії А і В за 133 млн. грн. кожна, а також серія С на 134 млн. грн. Дані серії будуть мати купони розміром 14,5%, 15,0% і 16,0% з термінами погашення через 3, 4 і 5 років - відповідно. Виплата відсотків з облігацій буде проводитися щоквартально. Кошти залучаються з метою покриття дефіциту бюджету розвитку Автономної Республіки Крим в 2011 р. Гроші, зокрема, будуть направлені на реалізацію інноваційного екологічного проекту у сфері збору та переробки твердих побутових відходів в Сімферополі і Сімферопольському районі. "Цього року це перше розміщення у нас облігацій місцевої позики", - говорить голова правління Української біржі Олег Ткаченко.
Як відзначають торговці фондового ринку, це розміщення буде користуватися попитом в інвесторів. Але очікувати на значну активізацію місцевих рад у залученні облігаційних позик не доводиться. Наразі Мінфін, намагаючись справитися з навантаженням на держфінанси, не особливо вітає такі починання регіонів. "Уряд не дає дозволу на такі розміщення в умовах високого державного боргу та дефіциту держбюджету", - пояснює свій прогноз директор інвестиційно-банківського департаменту ІГ "Сократ" Володимир Клименко. У випадку з облігаціями Криму, продовжує він, примітним є саме біржове розміщення цих паперів. Адже, як правило, первинні розміщення облігацій внутрішніх позик робляться в більшості своїй на позабіржовому ринку.
Інші експерти також не передрікають активізації місцевих рад. Дар'я Васильєва, трейдер ІК Concorde Capital, вважає, що пожвавлення муніципалітетів у залученні облігаційних позик всередині країни малоймовірно. При цьому, додає вона, взимку-восени 2011 р. мають відбутися ще погашення попередніх позик Вінниці (1-F), Донецька (1-C), Запоріжжя (1-G). Тому максимум, на що можна розраховувати, це ще 1-2 нових розміщення. "Пожвавлення муніципалітетів можливе за умови, що Мінфін буде погоджувати їх запозичення", - коментує Тарас Котович, аналітик ринку облігацій групи "Інвестиційний Капітал Україна" (ICU). Але необхідність контролювати загальний дефіцит для продовження співпраці з МВФ може уповільнювати надання Мінфіном таких погоджень.
Хоча ситуація для розміщень зараз досить сприятлива. "Зараз на ринку представлені переважно держоблігації, тому нові корпоративні та муніципальні розміщення будуть користуватися високим попитом", - стверджує аналітик ІК Phoenix Capital Олександр Лозовий. На його думку, за прибутковості 13-14% для трирічного випуску муніципальні облігації зможуть досить легко знайти своїх покупців.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас