Лукашенко вимагає від іноземців платити тільки доларами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко вимагає від іноземців платити тільки доларами

Валюта
852
Уряд і Нацбанк Білорусії (НББ) прийняли спільну постанову N799/13 "Про реалізацію моторного пального", відповідно до якого автомобілі з іноземними номерами можуть заправлятися на АЗС білоруських тільки за іноземну валюту - долари, євро, російські рублі. Заборона поширюється на прикордонні території і АЗС на міжнародних автотрасах.
"Заправка автомобілів, зареєстрованих в іноземних державах, моторним пальним на автозаправних станціях, розташованих на автомобільних дорогах загального користування з нумерацією "М", "М/Е" і в адміністративно-територіальних одиницях Білорусії, в межах яких встановлено прикордонна територія республіки, здійснюється виключно за долари США, євро, російські рублі", - йдеться в документі, текст якого має агентство "Інтерфакс-Захід".
Концерну "Белнефтехім" доручено вжити заходів щодо реалізації постанови.
Дана заборона де-факто діє в Білорусії з 1 червня на підставі відомчого розпорядження "Белнефтехіму". Таке рішення було прийнято концерном відповідно до листа Нацбанку, який розширив перелік товарів і послуг, за які можна розплатитися валютою з метою "залучення в економіку Білорусії валютних коштів населення (включаючи фізичних осіб-нерезидентів)".
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас