Члени ПАРЄ наголошують на необхідності реформування українських силових структур — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Члени ПАРЄ наголошують на необхідності реформування українських силових структур

159
29 членів Парламентської асамблеї Ради Європи відзначають необхідність реформування силових структур в Україні.
Про це йдеться в їхній заяві, розміщеній на сайті ПАРЄ.
"Ми, посилаючись на резолюцію Асамблеї 1755, підкреслюємо необхідність реформування служб безпеки, особливо на необхідності позбавлення Служби безпеки України (СБУ) права проводити звичайні кримінальні розслідування", - сказано в ньому.
При цьому члени ПАРЄ вважають, що розслідування політичних рішень є винятковою прерогативою парламенту.
Також у заяві висловлюється стурбованість переслідуванням представників громадянського суспільства і політичних активістів в Україні.
"В демократичному суспільстві і влада, і опозиція повинні мати можливість вільно висловлювати свою позицію як на національному, так і міжнародному рівні. Обмеження пересування, введені проти великої кількості провідних діячів опозиції на досить сумнівних підставах, є неприйнятними для справді демократичного суспільства" , - вважають члени ПАРЄ.
Вони відзначають, що поточне головування України в Комітеті міністрів Ради Європи покладає на неї обов'язок бути прикладом у дотриманні високих стандартів.
У зв'язку з цим члени ПАРЄ висловили думку, що лідери опозиції, такі як колишній прем'єр-міністр, лідер партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко, повинні мати можливість вільно відвідувати Страсбург (Франція) для участі в сесіях ПАРЄ.
У резолюції ПАРЄ, зокрема, закликала владу України розслідувати заяви про утиски свободи ЗМІ та права на зібрання.
Як повідомляло агентство, у травні Європейська народна партія закликала Президента Віктора Януковича і Кабінет Міністрів припинити обмеження діяльності опозиції.
Янукович закликає ПАРЄ об'єктивно оцінювати ситуацію в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас