Євросоюз ввів нові санкції проти Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз ввів нові санкції проти Білорусі

Казна та Політика
672
Євросоюз ввів нові санкції проти Білорусі, повідомляє Agence France-Presse. На засіданні міністрів закордонних справ країн ЄС було вирішено запровадити заходи проти трьох білоруських компаній і трьох близьких до Президента Олександра Лукашенка чиновників.
Вперше санкції повинні вдарити по білоруському бізнесу, відзначає Лента.ру. Мова йде про економічного радника Президента Володимира Пефтієва, якого називають банкіром Лукашенка, а також компанії "Белтехекспорт", мобільного оператора "Белтелеком" і "Спорт-Парі".
Пефтієв, як пише газета Independent, є другою за багатством людиною в країні (його стан оцінюється в 900 мільйонів доларів). "Белтехекспорт" займається торгівлею зброєю і належить Пефтієву. Йому ж належать і дві інші компанії.
Причиною для введення цих санкцій стало швидке погіршення ситуації з правами людини в цій країні, сказав ІТАР-ТАРС джерело в кулуарах зустрічі глав МЗС ЄС.
У січні 2011 року Євросоюз вже вводив санкції проти 188 білоруських чиновників, яким був заборонений в'їзд до всіх 27 країн ЄС. Цей список включає і Лукашенка. Санкції викликані жорстким придушенням акції опозиції 19 грудня 2010 року, а також загальною ситуацією з правами людини в Білорусі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас