Міністрів фінансів єврозони відклали надання Греції траншу у розмірі 12 млрд євро до липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністрів фінансів єврозони відклали надання Греції траншу у розмірі 12 млрд євро до липня

Казна та Політика
297
Міністрів фінансів країн єврозони відклали ухвалення остаточного рішення про надання Греції чергового траншу екстрених кредитів від Євросоюзу і Міжнародного Валютного Фонду (МВФ) у розмірі 12 млрд євро до липня. Про це повідомляє Reuters.
Міністри заявили, що спочатку Афіни повинні ввести жорсткі заходи економії, а потім, якщо умови будуть виконані, Греція отримає транш у середині липня.
Греція у відповідь заявила, що кредити потрібні вже зараз, щоб уникнути дефолту за своїми боргами.
Міністри закликали приватних інвесторів надати допомогу Греції, якій через фінансову кризу загрожує дефолт, шляхом пролонгації існуючих грецьких кредитів. За підсумками зустрічі в Люксембурзі, однак, не було оголошено про новий пакет міжнародної допомоги Греції, надати який закликали раніше, зокрема, Франція і Німеччина.
У заяві міністрів фінансів, опублікованій після семигодинного засідання в Люксембурзі, вказується, що міністрам доручено розглянути можливість надання Греції другого пакету допомоги розмірів в 110 млрд євро.
Нагадаємо, вчора міністр фінансів Бельгії Дідьє Рейндерс заявив, що Греція може зараз розраховувати тільки на половину передбачуваного траншу. Він зазначив, що Афіни можуть отримати лише 6 млрд євро від Європейського союзу і Міжнародного Валютного Фонду. За словами глави бельгійського Мінфіну, в першу чергу кошти будуть виділені на вирішення першочергових завдань.
У свою чергу, прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу 19 червня підтвердив, що Греція веде переговори про другий транш пакету допомоги, що "приблизно дорівнює першому" в 110 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас