Держава має намір ввести обмеження на перепродаж сільгоспземель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держава має намір ввести обмеження на перепродаж сільгоспземель

Аграрний ринок
360
Держава має намір боротися зі спекуляціями на ринку земель сільськогосподарського призначення завдяки введенню обмежень на їх перепродаж.
Про це заявив під час відеоконференції з регіонами перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий.
За його словами, влада пропонує ввести при продажу в перші кілька років після купівлі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державне мито, оплата якого стане стримуючим механізмом для спекулянтів, повідомляє "Міський дозор".
Крім того, завдяки створенню в майбутньому єдиного земельного кадастру в Україні буде введено обмеження по величині ділянок, які можуть перебувати у власності у одного громадянина.
Нагадаємо, в Україні нині діє заборона на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення до прийняття законів про державний земельний кадастр та ринок землі. Крім того, Верховна рада України 22 грудня 2009 року прийняла закон про продовження до 1 січня 2012 року мораторію на купівлю-продаж сільгоспземель і 19 січня 2010 року подолала вето президента на цей закон.
Парламент 20 березня 2007 року прийняв закон про Державний земельний кадастр, однак пізніше президент ветував цей документ. Проект закону про ринок земель прийнятий тільки в першому читанні.
15 березня поточного року президент України Віктор Янукович заявив, що ринок земель сільськогосподарського призначення має запрацювати в Україні з 2012 року.
Як повідомив Безуглий 9 червня, весь пакет нормативних документів щодо земельної реформи з великою ймовірністю буде прийнятий до жовтня 2011 року. Одним з цих законопроектів пропонується дати можливість купувати землю не лише фізичним, а й деяким юридичним особам.
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас