МЕР РФ: Вступ Росії до СОТ може затягнутися на роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕР РФ: Вступ Росії до СОТ може затягнутися на роки

Казна та Політика
931
Вступ Росії до Світової організації торгівлі (СОТ) може затягнутися на роки, якщо російській делегації не вдасться узгодити принципові питання до кінця липня 2011 р. Про це повідомила журналістам глава Міністерства економічного розвитку (МЕР) РФ Ельвіра Набіулліна, передає РБК.
"Графік дуже складний. Для того щоб завершити процес приєднання до кінця 2011 р. - початку 2012 р., нам потрібно до кінця липня домовитися з усіх істотних питань: промскладання, режим імпорту м'яса, підтримка сільського господарства, ветеринарні та фітосанітарні заходи", - сказала Набіулліна.
"Що стосується перших трьох питань - ми повинні домовитися з партнерами до кінця липня. Якщо ми цього не встигнемо зробити, то, звичайно, на всі інші процедури, на інші процеси підуть роки. Або ми зараз проявимо конструктивний підхід, або це буде дуже велика пауза", - додала міністр.
Днем раніше під час своєї програмної промови на відкритті форуму Президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що від Москви вимагають "непристойно багато поступок" при вступі до СОТ. За його словами, Росія вже давно готова до вступу в цю організацію "більше інших країн", проте до неї висуваються все нові й нові умови. "Такий підхід неприйнятний", - підкреслив він, додавши, що на відверто невигідні умови Росія погоджуватися не має наміру.
Переговори про вступ Росії до СОТ тягнуться більше 15 років. За правилами організації перед отриманням членства країні-кандидату необхідно отримати дозвіл на це у кожного учасника СОТ. Найбільш важкі переговори велися з США, Євросоюзом і Китаєм.
В останні тижні до вже існуючого комплексу проблем додався і глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко, чия заборона на європейські огірки та інші овочі змусила ЄС пов'язати питання ембарго з питанням вступу Росії до СОТ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас