У лівійських повстанців закінчилися гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У лівійських повстанців закінчилися гроші

558
Лівійські повстанці заявили, що у них закінчилися гроші, і звинуватили країни Заходу в ненаданні фінансової допомоги.
Як заявив міністр фінансів і нафти повстанського уряду Алі Тархун, бої з військами полковника призвели до того, що видобуток нафти на території, контрольованій Бенгазі, повністю припинився.
В інтерв'ю агентству Reuters міністр заявив, що західні країни "або не усвідомлюють, наскільки серйозна ситуація, або це їх не турбує".
Незважаючи на це Алі Тархун висловив упевненість в тому, що повстанцям вдасться вирішити фінансові труднощі. За його словами, в даний час вони ведуть переговори з великими нафтовими компаніями про майбутню співпрацю.
Тим часом у місті Налут на північному сході Лівії в перестрілці з військами Каддафі загинули 8 повстанців, ще 13 отримали поранення. Збройне зіткнення почалося в п'ятницю і триває до теперішнього моменту, повідомив командир повстанців Абу Саа. За його даними, "революціонери знищили шість бронемашин і вбили 45 солдатів".
17 червня США передали Перехідній національній раді Лівії нову партію допомоги, що включає бронежилети, військову форму, медичні аптечки, палатки та інші матеріали. Сполучені Штати вже витратили на участь у військовій та гуманітарній місіях в Лівії близько 715 млн доларів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас