РФ відмовилася від експортних мит на зерно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ відмовилася від експортних мит на зерно

Аграрний ринок
230
Уряд Росії не буде вводити мита на експорт зерна. Про це, як повідомляє РИА Новости, заявив віце-прем'єр Віктор Зубков на Петербурзькому міжнародному економічному форумі.
Раніше за введення "плаваючих" мит на зерно виступали у Центробанку Росії. Глава ЦБ Сергій Ігнатьєв, зокрема, заявляв, що мита можуть стримати збільшення інфляції в країні.
Ідею Центробанку на початку червня підтримали в Мінекономрозвитку: чиновники цього відомства назвали її економічно виправданою, але попередили, що вона вимагає додаткового аналізу.
Росія в середині 2010 року ввела заборону на експорт зерна через неврожай. Спочатку планувалося, що заборона триватиме до 1 січня 2011 року, але потім її продовжили до 30 червня. В ЦБ вважають, що як тільки російське зерно знову почне продаватися за кордон, в країні може виникнути його нестача, що і призведе до зростання цін.
У свою чергу, в уряді, як заявив Зубков, обговорюють не введення нових мит, а створення спеціального фінансового фонду, за допомогою якого можна було б регулювати ціни на продовольство, у тому числі й на зерно.
Як буде працювати цей фонд, поки неясно. За словами Зубкова, уряд поки тільки "шукає підходи" до реалізації ідеї про формування фінансового фонду.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас