Всеукраїнське селянське віче висловилося за невідкладне введення ринку сільгоспземлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всеукраїнське селянське віче висловилося за невідкладне введення ринку сільгоспземлі

Аграрний ринок
346
В Україні необхідно завершити земельну реформу і невідкладно ввести ринок землі сільгосппризначення. З такою позицією виступили селяни, фермери та експерти з питань агропромислового комплексу під час Всеукраїнського селянського віче, яке відбулося в Києві. Про це йдеться в повідомленні організації за підсумками заходу.
Учасники Віче зійшлися в думці одностайно: зволікати з проведенням земельної реформи більше не можна, бо село за роки незалежності опинилася на межі виживання.
"Вже багато років йде розмова про необхідність реформування села. Але далі розмов справа не йде. Сьогодні зволікати з введенням ринку землі більше не можна. Село має отримати поштовх до розвитку: можливість залучати кредити та інвестиції. При цьому має бути реалізовано конституційне право громадян України самостійно розпоряджатися своїми земельними паями", - зазначив у своєму виступі під час Віче глава Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Богдан Гусак.
За словами глави селянської організації, законодавча база для запровадження ринку землі вже майже сформована, та скасувати дію мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення необхідно вже з 1 січня 2012 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас